انواع فیلتر پیپ

در این مقاله می خوانید :

انواع فیلتر پیپ

چرا از پیپ های فیلتری استفاده شود و فیلتر تا چه اندازه از نیکوتین و قطران خواهد کاست؟
در حال حاضر اروپا بجز تعداد محدودی پیپ، همه تولید کنندگان پیپ را ملزم به تولید پیپ با فیلتر کرده است. این قانون حدود ۵ سال است که اجرا شده است. در حال حاضر پیپ های سوزنی موجود در بازار یا انباری های قدیم هستند، یا تولید چین و یا مدل های خاصی که امکان تولید فیلتری آن وجود ندارد. بجز فیلتر، شما با استفاده از کریستال دنیکول میتوانید طعم دلچسب تری از توتون بدست آورید.

اما در مورد فیلتر ها شاید برای شما هم جالب باشد بدانید که داخل این فیلتر ها چیست و چگونه کار میکند. قسمت اعظم فیلتر شما از ذغال (کربن) تشکیل شده است و بخش دیگری سیلیکا ژل است. پروفسور تروب در مورد این مطلب تحقیقات فراوانی انجام داده است. درک آنچه ما از آن به عنوان دود تلقی می کنیم ذراتی است در بخار آب که ناشی از سوختن توتون با صد ها ذراه دیگر تشکیل می شوند. بخش زیادی از این قطره را تار و رسوب تشکیل می دهد که نیکوتین نیز در این ذرات نهفته است. برای حذف و کاهش این مواد بدون تغییر در طعم توتون از سیلیکا ژل مخصوص دنیکوتیا استفاده می شود. استفاده از سسلیکا ژل موجب غلیظ شدن نیکوتین و مواد مضر شده که در فیلتر جا مانده و از آن عبور نمی کنند. درجه اشباع سیلیکا ژل بالا بوده و در فیلتر های شیشه ای امکان مشاهده و تغییر رنگ آن امکان پذیر است. این شرکت بجز فیلتر پیپ، چوب سیگار های مجهز به سیلیکا ژل ۱۰۰% نیز تولید می کند. لذا این شرکت به کلیه افرادی که می خواهند از پیپ یا سیگار استفاده کنند توصیه می کند از فیلتر های سیلیکا ژل این شرکت استفاده کنند. (این شرکت تحت نظارت وزارت بهداشت اتحادیه اروپا قرار داشته و محصولات آن در کلیه کشورهای اروپایی به فروش میرسند و سابقه فعالیت آن به سال ۱۹۳۲ بر می گردد.)

البته نوع و مکان مورد استفاده در پیپ سازی هم در فیلتردار بودن و یا نبودن آن تاثیر مستقیمی دارد. مثلا پیپ هایی که از چوب رز ساخت می شوند بسیار مستحکم و شکیلند. تمامی آنها مولتی فیلتر هستند و فیلتر اکتیو و فیلتر بالسا را تواما ساپورت می کنند. در صد جذب این پیپ ها کمی پایین است و اصطلاحا تدخین مردانه ای هم دارند. شما هیچ پیپ ساخته شده از چوب رز را پیدا نخواهید کرد که بدون فیلتر باشد.

چوب عناب گرمسیری چوبی بسیار متخلخل است. پیپ هایی که از قسمت پایین ریشه ساخته می شوند یا فیلتر اکتیو ساپورت هستند یا بالسا ساپورت. در حال حاضر اکثرا در ایتالیا پیپ های بالسا ساپورت وارد بازار شده اند. هر چقدر که شما از ریشه به سمت بالاتری بروید، چوب حالت متخلخل تری به خود میگیرد و درصد جذب پیپ شما بالاتر خواهد رفت. این درصد جذب در چوب عناب گرمسیری به حدی میرسد که دیگر احتیاجی به فیلتر در این پیپ ها نیست. این پیپ ها از قسمت های بسیار بالای تنه ریشه ساخته می شوند و معمولا ایتالیایی هستند. این پیپ ها معروف به بیک هستند. پیپ های بیک یا با فیلتر سوزنی استفاده می شوند و یا با کاغذ فیلتر تیپ و بسیار ارزان هستند و اکثر مصرف کنندگان پیپ حداقل یک پیپ بیک دارند.

اکثر دوستان سوال می کنند که چه جور پیپی از نظر فیلتر تهیه کنند؟ امروز میخایم یکم دقیقتر به این مطلب نگاه کنیم و به اون بپردازیم.

در حال حاضر چند مدل فیلتر برای پیپ وجود داره:

filter 1

۱- فیلتر ۹ میلیمتری کاربنی / فیلتر بالسا (چوب بالسا)

۲- فیلتر ۶ میلیمتری

۳- فیلتر کاغذ (۳ میلیمتر)

۴- فیلتر سوزنی (۳ میلیمتر)

جالبه بدونید که هر پیپ رو بر اساس نوع چوب اون و همچنین منطقه ساخت از ریشه ممکنه که فیلتر خاصی براش در نظر گرفته بشه.

هر چقدر چوب محکم تر باشه و از قسمت پایین تری از ریشه تهیه بشه باید فیلترش بزرگتر باشه تا بیشتر جذب کنه.

مثلا همه پیپ های تهیه شده از چوب رز معمولا فیلتر ۹ میلیمتر یا بالسا استفاده میشه. چون این چوب درصد جذب کمی داره و باید با فیلتر درصد جذبش رو کاهش داد.

بیشتر بخوانید:  نکاتی درباره نگهداری بلاک برایری

در چوب عناب اگه از قسمت پایینی ریشه استفاده بشه از فیلتر بالسا یا ۹ میلیمتر استفاده میشه و برای پیپ هایی که از قسمت بالاتری از ریشه تهیه میشه معمولا فیلتر کاغذی.

در حال حاضر فیلتر بالسا به دلیل شرایط بهداشتی بالاتر طرفداران بیشتری داره و اروپا در حال استفاده از این فیلتره.

در صورتی که تجربه انتخاب پیپ رو ندارید حتما از فروشنده کمک بخواهبد.

سوالی که همیشه در مورد فیلتر پیپ پرسیده میشه اینه که از یک فیلتر چند بار میشه مصرف کرد و ما همیشه پاسخ دادیم که برای یک اسموک لذت بخش بایستی سره کیسه را شل کرد و هربار تخلیه آتشگاه از توتون بایستی حتما فیلتر دور انداخته شود و با نخ مخصوص حفره های هوایی و آتشگاه نظافت شود.


فیلت پد یا فیلتر دوم پیپ

پیپ کشیدن هم دنیایی دارد برای خودش، دنیایی پر از ادوات، از انواع مختلف فیلتر گرفته تا انواع توتون و بیلچه و تمیز کننده و فندک. اگر روزی پیپ کش شدید شک نکنید که برای بقا در دنیای پیپ کش ها همه ادواتش را هم تهیه می کنید.
پیپ کش ها همیشه دنبال تجربه های تازه هستند. تجربه ای تازه از توتون، فیلتر، فندک، بیلچه، تمیز کننده، ریمر و …
امروز میخواهم از ادواتی برای پیپ کش های خسته بگم که منتظرند تا یه تجربه تازه در دنیای پیپ داشته باشند. تجربه ایی که تازگی روزهای نخست پیپ کشیدن را زنده می کند.
معمولا دانه های توتون به خصوص توتونهای آروماتیک بعد از مدتی استفاده از پیپ به بدنه آتشگاه می چسبند و این باعث می شود تا طعم و عطر توتون را کمتر حس کنیم یا اگر توتون کلاسیک استفاده می کنیم عطر و طعم توتون های قبلی را به خودش بگیرد.
رطوبت پیپ و دود سنگین هم یکی دیگر از مشکلات افرادی است که چند سال است پیپ هایش را چاق می کنند.
برای حل این مشکل رطوبت و دود سنگین دو محصول وجود داشت یکی کریستال دنی کول(dani cool) و دیگری تکه های خرد سنگ مرشام.
هر دو این ها را من استفاده کردم اولی که اصلا به در پیپ نو نمی خورد و به احتمال زیاد بدنه پیپ را سوراخ می کند. علتش هم داغ شدن بیش از حد کریستال و چسبیدن به بدنه پیپ شما است. در پیپ های غیر نو هم باز هم احتمال سوراخ شدن پیپ شدن پیپ وجود دارد.
اما دومین محصول که جنسش از سنگ مرشام است هرچند که پیپ را سوراخ نمی کند اما خرد بودن و تکه های کوچکش باعث می شد تا سرفه اقتصادی نداشته باشد و زیاد کارایی نداشت چون زود می سوخت و تکه های کوچکش گاهی سوراخ آتشگاه را مسدود می کرد.
حالا اما محصول سومی به بازار عرضه شده به نام (filtpad)که مشکل های بالا را ندارد هیچ، مزیت سومی هم دارد و آن جداسازی تکه های چسبیده توتون از بدنه آتشگاه و احساسی بهتر از طعم و بوی واقعی توتون است.
محصولی از جنس همان مرشام با این تفاوت که شکل هندسی نیم کره ای آن و شیارهای زیر نیم کره و سطح صافش باعث می شود به زیبایی در آنتهای آتش گاه پیپ جا خوش کند.
کافی است هر سنگ را در انتهای آتشگاه پیپ بگذارید و روی آن را با توتون مورد علاقه خود پر کنید. حتما تغییر را احساس می کنید دود سبکتر اما تازه تر، کاهش مصرف توتون، کاهش رطوبت پیپ و طعم و عطر واقعی توتون را حتما دوباره تجربه می کنید مثل همان روزی که نخستین کام را از پیپتان گرفتید. این را هم بگم که اگر از این محصول استفاده می کنید توتون تان را زیاد نکوبید تا عمر محصول شما استاندارد شود هر تکه این محصول برای ۱۰ بار پیپ کشیدن قابل استفاده است.
البته همه این تغییرات فقط برای پیپ کشهای خسته خیلی محسوس است. اگه تازه پیپ کش شدید به خودتان فرصت دهید و کم کم دنیای پیپ را تجربه کنید.
تشکر از دوست عزیز و قدیمی آقای محمد نصیری جهت درج مطلب


 انواع فیلتر پیپ :

همواره درباره این موضوع که :
چه نوع پیپ با چه نوع سیستم فیلترینگ استفاده کنیم !؟
کدام سیستم فیلترینگ پیپ مناسب است !؟
آیا سیستم فیلترینگ بر روی کیفیت ساخت پیپ تاثیر دارد یا خیر !؟
و …. !؟
صرف نظر از اینکه سیستم فیلترینگ پیپ شما از چه نوعی است ! باید به این نکته توجه داشته باشید که سیستم های فیلترینگ پیپ عملکرد و تاثیرات مختلف و مختص خود را دارند.اینکه چه نوع سیستم فیلترینگ مناسب است بستگی به این دارد که هدف شما از استفاده از فیلتر در پیپ چیست!؟
اگر شما از نقطه نظر سلامتی از سیستم فیلترینگ پیپ بهره میبرید به نظر میرسه که عمل شما بر اساس تصور اشتباهی شکل گرفته است!
به دلیل اینکه داشتن تاثیر مثبت سلامتی سیستم فیلترینگ تنها در صورتی است کا شما دود پیپ را به داخل ریه ها فرو دهید که البته این روش صحیح نمیباشد و تازه این تاثیر مثبت در صورتی خواهد بود که از نوع مناسب فیلتر استفاده کرده باشید.
بعد از این مقدمه کوتاه به توضیح انواع سیستم های فیلترینگ پیپ می پردازیم.

بیشتر بخوانید:  پیپ ساز ایرانی غیر اصولی

امروزه فیلترهای موجود در بازار به سه گروه اصلی تقسیم می شوند :

فیلترهای درون گذر : Pass Through Filters

فیلترهای جذبی : Absorptive Filters

فیلترهای تراکمی : Condensers Filters

فیلتر پیپ  درون گذر:

این گروه شامل فیلترهای ۹ و ۶ میلی متری سرامیکی (یک سر و یا دوسر سرامیکی) محتوی کربن فعال و فیلترهای کریستالی محتوی کریستالهای سیلیس و فیلترهای حلقوی مخصوص پیپ فالکون می باشد.

تاثیر این گروه فیلترها بیشتر بر روی ذرات معلق و تاحدی مرئی موجود در دود حاصل از سوختن توتون است .
به این صورت که با عبور دود از درون این فیلترها که هر کدام محتوی مواد خاص خود هستند قسمتی از ذرات معلق و خاکستر و تاحدی نیکوتین موجود در دود جذب می شود .
این تاثیر فیلترینگ برای کسانی که به اشتباه دود را داخل ریه ها فرو میدهند میتواند تاثیر مثبتی در سلامتی شان داشته باشد اما برای کسانی که دود را فرو نمیدهند فقط باعث کمتر شدن طعم و مزه توتون و شاید تا حدی کمتر شدن رطوبت موجود شود .

با توجه به اینکه هنوز مطالعه علمی و دقیقی بر روی تاثیر فیلتر در سلامتی پیپ کش ها صورت نگرفته است بنابر شواهد موجود و تجربیات شخصی تفاوت آشکار و واضحی در سلامت کسانی که در هنگام کشیدن پیپ از فیلتر استفاده میکنند و کسانی که استفاده نمیکنند ،دیده نمیشود.

نکته دیگری که قابل تامل است این است که استفاده از فیلترهای درون گذر به دلیل نحوه عملکرد آنها باعث افت محسوس در طعم و مزه و تاحدی نیکوتین موجود در دود پیپ میشوند و این موضوع خود میتواند دلیل بر این شود که نیاز مصرف کننده تامین نشود چه از لحاظ جسمی و چه روحی و عاملی شود برای بالا رفتن تعداد دفعات پیپ کشیدن که خود باعث افزایش در معرض خطر قرار گرفتن سلامت فردی میشود .

فیلتر پیپ جذبی :

این گروه شامل فیلترهای ۹ و ۶ میلی متری چوب بالسا و یا افرا می باشند که تحت نام برندهای مختلف در بازار به فروش می رسند.

تاثیر و عملکرد این دسته از فیلترها در فرایند پیپ کشیدن بیشتر جذب رطوبت از دود حاصل از سوختن توتون است در نتیجه با استفاده از این نوع فیلترها اسموک خشک تر و تاحدی خنک تر خواهید داشت .

بر خلاف فیلترهای دورن گذر این گروه فیلترها بر روی طعم و مزه توتون تاثیر چندان محسوسی ندارند .

فیلتر پیپ تراکمی : (سوزنی)

این نوع فیلترها در حقیقت به معنی کلمه فیلتر نیستند!! فیلتر تراکمی معمولا در قسمتی از شنک و یا بعنوان بخشی از شنک تعبیه میشود.

عملکرد این فیلتر به این شکل است که باعث ایجاد اختلال در مسیر حرکت دود به سمت قسمت دهانی می شود و چون از جنس فلز ساخته میشوند و طبعا ذات فلز نسبت به دود حاصل خنک تر است، رطوبت موجود در دود ، با برخورد به بدنی فلزی فیلتر خنک شده و به مایع تبدیل میشود و در اطراف فیلتر انباشته میشود و در نتیجه اسموک خشک تر و خنک تری خواهید داشت.

در پایان بنابر تجربه شخصی پیشنهاد میکنم که اگر نگران سلامت خود هستین اصلا به دنبال پیپ و توتون و دخانیات نروید تا از دغدغه استفاده از فیلتر و مسائل مربوط دیگر راحت شوید.

بیشتر بخوانید:  آنا کارینا و پیپ

اگرهم آلوده شده اید بهتر است به جای درگیری ذهنی در مورد استفاده کردن از فیلترهای گوناگون سعی کنید از توتون های ساده و ارگانیک و با کمترین افزودنی استفاده کنید و در کنار استعمال پیپ از نوشیدنی های مورد علاقه خود لذت ببرید و به خاطر داشته باشید که هیچگاه :

دود پیپ و سیگار را به داخل ریه ها فرو ندهید!

در دنیا حرفه ای پیپ کش ها وقتی از توتون های ساده لاتاکیا و بعضا ویرجینیا خالص استفاده می شود از پیپ های بدون فیلتر استفاده می کنند که طعم توتون را بهتر درک کنند.

و کلا حرفه ای ها با فیلتر میانه خوبی ندارند و پیپ های بدون فیلتر و توتون های ساده ارزشمند تر است.

البته فراموش نشه که حرفه ای ها به فیلتر اعتقادی ندارند !و پیپ های بدون فیلتر علاقه مندی حرفه ای هاست

پاسارگاد تاباک ارائه دهنده پیپ و ادوات آن در ایران

تجربه آقای شهیدی مشتری محترم از اعضای انجمن پیپ از فیلتر مرشام:
به نام آفریدگار عشق
با درود به همراهان هنر دوست “انجمن پیپ ایران”
قسمت اول :
با درود : آدینه بخیر دوستان عزیز، امروز میخواهیم در مورد فیلتر سرامیکی جدید به نام schutzmark به نقد بنشینیم ، اولین اسموک من با این فیلتر رضایت بخش بود و اسموکی تند و آتشین را برای اولین تست برگزیدم ولی قبل از شروع ، پیپ و توتون را باید بگویم که چگونه بود .
پیپ گاسپارینی : مدل domino (آتشگاه کوچک که مخصوص توتون های معطر)
حال می رسیم به نقد :
اولش کمی زبانم را سوزاند ( با توجه به اسموک سنگین من برای اولین تست)
اما در اسموک دوم و سوم من کمی خنکی را حس متوجه شدم ، کماکان اسموک را کمتر سنگین کشیدم . اسموک چهارم و ششم را باز سنگین کشیدم و متوجه شدم که کمی خنکی و تندی را باهم دارد و زبانم را کمتر از اولین اسموک سوزاند، و فیلتر هنوز کارایی لازم را دارد برای آخرین اسموک ( منظور از هوادهی فیلتر ) تا اینجای کار با اسموک سنگین و آتشین من خوب جواب داده است.
دومین تست اسموک آرام را فردا خواهم تست کرد و سپس قسمت دوم این مقاله را جمع خواهم کرد . تا دیداری دوباره بدرود
قسمت دوم فیلتر آلمانی دارای سنگ مرشام :
همراهان گرانقدر همانطور که میدانید امتیاز سنگ مرشام خنک کردن اسموک است، اما نه مانند هوای یخچال ( واضح عرض نمودم که اصولی تر به مسئله پی ببریم)
همان طور که میدانید فیلتر برای توتون آروماتیک (معطر) استفاده میشود و نه برای توتون های ساده (همانند لاتاکیا و ویرجینیای خالص) و دمای حرارت ناشی از سوختن توتون بالاتر از توتون های ساده می باشد (به علت افزودن اسانس های طبیعی در توتون های اروپایی نه آمریکایی مانند کاپیتان بلک که شیمیایی هست)
به حدود ۵۰۰ درجه سانتیگراد میرسد و این دما و دود توتون و صد البته شیره آن نیز مهار گردد با استفاده از فیلتر در گیچ استم پیپ این دماو شیره ی توتون به فیلتر شده و وارد دهان میشود حدود ۴۰۰ درجه سانتیگیراد میرسد و با فیلتر مرشام به حدود ۳۰۰ درجه سانتی گراد محدود میشود و زبان را بسیار کمتر می سوزاند .
در قسمت قبل که با اسموک قوی و طوفانی این فیلتر را آزمایش کردیم و سربلند پیروز شد، حال با اسموک ملایم قدم به آزمایش می گذاریم .
پیپ = گاسپارینی سری دومینو
توتون = لاکچری بللند پترسون
حال توتون را بار زده و آرام آرام پیپ را روشن کرده و اسموک آرامی را در پیش می گیریم، در درجه اول بعد از گذشت ۳۰ ثانیه در دهانم احساس خاصی از ترکیب هوای گرم و خنک را حس می کنم و برایم حس لذت بخشی بود و بعد حدود ۲ دقیقه همان حس و حال برایم ادامه داشت زیرا اسموک ملایمی داشتم و پیپ هم داغ نشده بود
و تا ۷ دقیقه بعد هم، همان حس خنکی یافت میشد. با توجه به کوچک بودن آتشگاه و ۱/۳ توتون غیر قابل استفاده ست، اسموکی جادویی را برایم رقم زد .
عذرخواهی مرا بابت زیاد بودم مطلب و دیر فرستادن مطلب ، صمیمانه شرمنده ام .
سپاس از استاد امیرحسین رحیمی ( ماسترو رحیمی ) و زحماتی بیشمار که برای گسترش پیپ میکشند سپاسگذار هستم .

انواع فیلتر پیپ

    انواع فیلتر پیپ

    1 دیدگاه دربارهٔ «انواع فیلتر پیپ»

    دیدگاه‌ خود را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *